2017 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Sonuçlandı

Admin 06 Ekim 2017 Dünya Şampiyonaları 2404 -A+
Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve Dünya genelinde katılan on binlerce yarışçı elemeleri sonucunda yapılan bu yılın Dünya İnternet Klavye Şampiyonası sonuçlandı. Finallerde derece alabilen 1197 yarışçı arasında Türkler 3 şampiyonluk + 4 ikincilik + 6 üçüncülük alarak takım sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
2017 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Sonuçlandı

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve Dünya genelinde katılan on binlerce yarışçı elemeleri sonucunda yapılan bu yılın Dünya İnternet Klavye Şampiyonası sonuçlandı. Finallerde derece alabilen 1197 yarışçı arasında Türkler 3 şampiyonluk + 4 ikincilik + 6 üçüncülük alarak takım sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonluğunu kazandı.

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya verilecek 24 madalyanın yarıdan fazlasını 13’ünü Türkler kazanarak takım halinde de Dünya Şampiyonu oldu.

Tüm kategoriler genelinde ülke sıralamalarında, Türkiye 13 madalya, Çek Cumhuriyeti 4 madalya, Japonya 2 madalya, İtalya2 madalya, ABD 1 madalya, Kanada 1 madalya, Hırvatistan 1 madalya kazandılar.

Dünya şampiyonu olan yarışçılarımızın isimleri, yarış kategorileri ve okulları aşağıda belirtilmiştir.

0-12 Yaş kategorisi anadil yarışında, Şuhut/Afyonkarahisar Fatih Ortaokulundan Onur DEMİRBAŞ, 
0-12 Yaş kategorisinde çokdilli yarışta, Yahyalı/Kayseri Hacı Hasan Efendi İHOO’dan Ahmet Yasin AKMEŞE,

17-20 Yaş kategorisinin anadil yarışında, İstanbul 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Kerem YAPRAK.

Diğer madalya kazanan yarışçılarımız  Celal AŞKIN, İlyas PAMUKÇU, Zehra TAŞKALE, Efe Abdullah TANER, Doğaç DOVAN, Mete ÖZEN ve Cengizhan ÖZAL’dır.

Böylece dünyadaki en bilimsel (F) klavye ile en bilimsel yöntemlerle (10 Parmakla + Bakmadan) yazan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin tarih boyunca kazandığı dünya şampiyonluğu 86 oldu.

Avrupa ve Amerika’da yıllar önce el yazısı ilkokullarda kaldırılmış bunun yerine birinci sınıftan itibaren bilgisayar klavye eğitimi konmuştur. Ülkemizde de yeni öğretim yılında ilkokul  birinci sınıfın ikinci yarısından itibaren bilgisayar  klavye derslerinin konmasını yeniden teklif ediyoruz. Bilgisayarı on parmakla bakmadan bilimsel olarak kullanmak zamandan çok çok önemli bir verim sağlamaktadır.

TÜM YARIŞ SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

INTERSTENO – TÜRK GRUBU BAŞKANLIĞI
Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu
ve
F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği

Seçkin KÖSE

Başkan ve
Türkiye Temsilcisi

Meral YENER

Şampiyona Organizasyonu
Türkiye Temsilcisi

Emrah KUYUMCU

Intersteno Gençlik Temsilcisi
ve Dernek Başkanı


Yorumlar